29 Юни 2017

Вие сте тук

RESTAURANT

     

Заведения



Старбъкс открива най-голямото си европейско заведение в Милано

Прегледи: Снимки:

Заведението от веригата кафенета Старбъкс (Starbucks), което ще бъде открито в Милано, ще е най-голямото в Европа. Това заяви в интервю за в. "Кориере дела сера" президентът на компанията Хауърд Шулц. Днес той е в Милано, за да представи заедно с кмета на града Джузепе Сала проекта за първо кафене на веригата в града. Ако всичко върви по план, то ще бъде открито в края на 2018 година в сградата, в която на миланския площад "Кордузио" се е помещавала едно време италианската поща.




Любимата бирария на британските премиери купена от китайски фонд

Прегледи: Снимки:

Един от най-прочутите пъбове в Англия се превърна в толкова култово място в Китай, че беше купена от китайски инвестиционен фонд, предаде Франс прес. Причина за огромната му популярност е фактът, че бившият британски премиер Дейвид Камерън заведе там президента Си Цзинпин да изпият по една бира,




Макдоналдс и Хардрок кафе отварят врати във Ватиката

Прегледи: Снимки:

Освен "Макдоналдс" Ватикана ще открие и заведение от веригата "Хард рок кафе", съобщиха днес източници от Светия престол, които анонимно пожелаха да отхвърлят протестите и да мотивират това решение.




Варненски младежи ще готвят за над 700 представители на френски компании

Прегледи: Снимки:




Финалът на World Class 2016 в Маями: Очаквана емоция, неочакван победител

Прегледи: Снимки:




Финалът на World Class 2016 в Маями: Очаквана емоция, неочакван победител

Прегледи: Снимки:




Дронове ще доставят пица в Нова Зеландия

Прегледи: Снимки:




Ефективният сервитьор: основни изисквания

Прегледи: Снимки:

Гостите днес са по-взискателни от всякога. Те вече са посещавали много заведения, опитвали са много и разнообразни ястия, били са обект на отлично и на отвратително обслужване,  възхищавали са се и са се разочаровали. Затова в днешно време посетителите искат нещо специално, особена обстановка, много внимание и персонална грижа.

 

А това означава само едно: собственикът на заведение трябва да обучи служителите си така, че да притежават всички навици, необходими за обслужването на гостите.

 

Кои са основните неща, които трябва да знае всеки сервитьор?

 

 

Пълният текст на статията е достъпен за абонати на THExperts




Как да накарате персонала да работи добре

Прегледи: Снимки:

Въпросът «Как да съм взискателен, като няма кой да работи?» е съсипал не един ресторант

 

 

Служителите закъсняват, не поздравяват гостите, не почистват обекта качествено, не се държат възпитано – просто защото така им е по-удобно. А мениджърите не могат да са достатъчно твърди, принципиални и решителни, за да променят ситуацията. Така влизаме в психологически капан, когато един определен участък от работата – а в най-лошия случай и цялото заведение, - става неуправляемо.

Но  дори ако заведението изпитва хроничен глад за персонал, по-добре е да затвори врати за няколко дни или дори седмици, отколкото да сърба попарата на нехайния персонал. Защото бизнес, който не може да се управлява нормално, просто не е истински бизнес.

 

Твърдението не е на някой теоретик, а на собственик на верига заведения от средна ценова категория, луксозен ресторант, кафенета и верига кулинарни магазини в Русия. Андрей Кондрашин е убеден, че персоналът не бива да дърпа поводите на мениджъра, защото това ще е фатално за заведението. Ето и няколко негови рецепти за успешна работа на ресторанта:

 

Пълният текст на статията е достъпен за абонати на THExperts




Самет Али стана най-добър барман на годината

Прегледи: Снимки:


Страници

Събитията от А до Я - трето издание

Абонирайте се сега!

Вземете пълен достъп и ще можете да прочетете всички професионални съвети за своя хотел и заведение.Абонирай се!

Реклама

Facebook