29 Юни 2017

Вие сте тук

Оборудване80 световни бранда на изложението СИХРЕ

Прегледи: Снимки:
Фирми стягат експозиции за изложбите “Фудтех” и “Хорека” в Международен панаир Пловдив

Прегледи: Снимки:

Български и чуждестранни фирми вече подават заявки за участие в изложенията “Фудтех” и “Хорека”, които ще се проведат от 4 до 8 март 2015 г. в Международен панаир Пловдив, съобщиха организаторите. Макар до старта да има повече от три месеца, водещи компании  подготвят експозициите си, за да покажат модерно оборудване за хранителната индустрия, хотелиерството и ресторантьорството.

 
Модели за евтино отопление и осветление показват на Международния технически панаир в Пловдив

Прегледи: Снимки:

Модели за намаляване на разходите за отопление и осветление в обществени и битова сгради ще бъдат представени в Дните на зелената енергия в рамките на Международния технически панаир в Пловдив, който ще се проведе от 29.09. до 04.10. 2014 година.

 
"Фагор" обявява фалит

Прегледи: Снимки:

Испанската компания за домакински електроуреди Фагор (Fagor) ще обяви фалит, съобщи днес министърът на промишлеността Хосе Мануел Сория, цитиран от Франс прес.


Съобщението идва малко след фалита на френския филиал на групата.В края на октомври и полският филиал обяви фалит.
Нова технология ще спестява вода и енергия при пране

Прегледи: Снимки:

Принадлежите ли към онази категория от хора, които не искат кърпите им в хотела да се сменят ежедневно, а предпочитат да ги използват повторно? А може би сте мениджър на хотел, който иска да намали космическите разходи за пране?
Създава се мобилна виртуална карта на културните обекти в България

Прегледи: Снимки:

Българското мобилно приложение Infozone ще създаде първата мобилна виртуална карта на образователните и културни обекти в България.
В началото на сезона

Прегледи: Снимки:

 

Или как да създадем офис в облаците

 
За безоблачен бизнес

Прегледи: Снимки:

(Интервюто е част от темата на бр.4/2013 г. "В облаците")

 
Бели облаци или черни дупки

Прегледи: Снимки:

Екип THExperts

 

(Статията е част от темата на бр.4/2013 г. "В облаците")

 

Пазарът на «облачните»  технологии в света е огромен. По данни на  Deloitte през 2008 г . този бизнес е донесъл $55 млрд. приходи, а две години по-късно обемът вече е $70 млрд. Към края на 2012 г. по оценка на компания Gartner, Inc. Business process services ръстът в сравнение с предходната година е 19,6%, а общият обем на сделките е $109 млрд.

 

Технологията вече е добре позната и в корпоративния, и в обществения сектор. В САЩ например  тя има държавна подкрепа и се използва от конгреса и администрацията на президента на САЩ.

 

Според проучване на Европейския център за изследване на икономическата политика, ако държавите от ЕС активно внедряват облачните технологии, страните-членки само за пет години могат да икономисат 760 млрд евро и да открият 2,4 млн нови работни места.

 

В туризма тази технология прави едва първите си плахи стъпки, но експертите са убедени, че те ще навлязат бързо поради неоспоримите си предимства.

 

Сгъстяват ли се облаците

Естествено е към всяка нова технология да съществува известно недоверие. То бързо ще се разсее, убеден е Антъни Лий, управляващ партньор в at Fladgate LLP. В интервю за списание Hospitality Technologies той пояснява, че облачните технологии  ( от англ. cloud computing) означават дистанционно използване на  сървър, на който се съхраняват софтуер и данни, достъп до които се осигурява през инстернет или друга мрежа за данни (така наречения облак).

От гледна точка на отделите, свързани с обслужване на клиента в хотела, индустрията на гостоприемството вече използва подобни технологии, при това отдавна. Експертът дава за пример GDS системите (такива като Галилео и Амадеус), които се използват за резервиране на стаи от много години. Подобен е случаят и с онлайн резервационните системи, както и появилите се в последно време уеб-базирани системи, които също са форми на облачните технологии в този сектор.

Останалите служби в хотела също използват разновидност на облачните технологии, за да контролират запасите, управляват финансите и пр. Вече има компании, които предлагат на аутсорсинг различни услуги, в това число и базирани в облаците системи за контрол на складовите наличности.

Според Лий без значение къде e базирана  IT  инфраструктурата, съществуват рискове за сигурността, които не бива да бъдат пренебрегвани. Първият и най-важен е, че сървърите, които съхраняват данни на много компании, могат да бъдат подложени на хакерски атаки. Но това може да се случи навсякъде, а не само в облаците. Затова трябва да се убедим, че компанията, която ни предлага услугите, използва най-съвременни технологии и е в състояние да обезпечи сигурност на данните ни. Това, което трябва да направим, е да се убедим, че са взети всички предпазни мерки.

Според Лий най-често се използва следният модел за „облаци“:

Сървър

Инфраструктура

Платформа

Приложение

Клиент

 

 ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ СТАТИЯ, ТРЯБВА ДА СТЕ АБОНАТ НА THEXPERTS

 
Датекс стартира нова промоция

Прегледи: Снимки:

Всеки бизнес се нуждае от правилни избори за да бъде успешен. Но началото е толкова важно, колкото и пътят, който ще върви. Ние от Датекс подбрахме съвършената офис колекция за вас и всичко започва с избора на подходящия касов апарат.

 


Страници

Събитията от А до Я - трето издание

Абонирайте се сега!

Вземете пълен достъп и ще можете да прочетете всички професионални съвети за своя хотел и заведение.Абонирай се!

Реклама

Facebook