29 Юни 2017

Вие сте тук

ЕкотуризъмРодопите: най-новият регион в Rewilding Europe

Прегледи: Снимки:

Да върнем дивата природа на Стария континент –това е стремежът на участниците в паневропейска инициатива Rewilding Europe (По-диви Родопи)., към която се присъединяват все повече региони. Днес Родопите станаха най-новия член на  това семейството.

 
Македония и Албания създават трансграничен биосферен резерват

Прегледи: Снимки:

Трансграничeн биосферен резерват Охрид- Преспа ще бъде създаден до дни. Министърът на околната среда и градоустройството на Македония Нурхан Изаири и министърът на околната среда на Албания Лефтер Кока ще участват в тържественото му откриване. Церемонията ще се състои в град Корча, Република Албания, където ще се извърши официалното предаване на сертификата, подписан от генералния директор на ЮНЕСКО, предаде агенция  МИА.
Зелени дни – за пети път в София

Прегледи: Снимки:

Алтернативен туризъм, чиста храна и здравословен живот се представят на петото издание на фестивала-изложение „Зелени дни“ в София.

 
Природозащитници обвиняват управляващите в политически назначения

Прегледи: Снимки:

Новите директори на национални паркове и инспекции по околна среда са политически назначения, а не експертни

Те отговарят за усвояването на 125 милиона лева по европейски фондове

 
Варна и Сливен срещат "Дивия свят на Източните Родопи"

Прегледи: Снимки:

От днес до 25 ноември т.г.  изложбата “Дивият свят на Източните Родопи“  ще гостува на Варна и Сливен, съобщиха организаторите от "Новото тракийско злато".

 
Четири екопътеки ще има в района на Беласица

Прегледи: Снимки:

Четири екопътеки ще бъдат изградени край Беласица, съобщиха от областната управа. Проектът  на стойност 1 452 771 лева се осъществява по  Програмата за развитие на селските райони.
Представители на 4 държави ще се обучават на алтернативен туризъм

Прегледи: Снимки:

Представители на държавни и местни институции и неправителствени организации  от България, Гърция, Македония и Германия ще се обучават  как се развива алтернативен туризъм. Те участват в проекта  "Беласица отвъд граници" и ще се включат  в учебно пътуване "Добри практики в сферата на алтернативния туризъм". То ще се проведе от 22 до 27 юли в трансграничния район "Берхтесгаден - Залцбург" в Австрия и Германия, съобщиха от дирекцията на Природния парк "Беласица".
Четвърто издание на "Зелени дни" предстои в София

Прегледи: Снимки:

Четвъртото издание на пролетния фестивал за отговорен начин на живот „Зелени дни” ще се проведе от 25 до 28 април в София. По време на проявата посетителите ще могат да опитат сертифицирани биопродукти, да тестват натурална козметика, да се запознаят с екологично ориентирани бизнес практики и да открият нови маршрути за екотуризъм.

 
Ново местообитание на сиви чапли е открито в долината на Арда

Прегледи: Снимки:

Находище от 31 гнезда на сиви чапли бе открито в долината на река Арда от екипа на „Новото тракийско злато“ (НТЗ) при традиционното среднозимно преброяване на водолюбивите птици през януари, съобщиха от организацията.  Въпреки че неговото съществуване се предполагаше, досега точното му местонахождение бе неизвестно. Експертите на проекта ще уведомят компетентните органи, за да бъде предпазено новото находище от негативни въздействия.
Инициатива за отговорен туризъм стартира в Русенски Лом

Прегледи: Снимки:

Международната природозащитна организация WWF поставя началото на инициатива за отговорен туризъм в природния парк "Русенски Лом",  съобщиха от WWF.

 

Клуб "Приятели на природен парк "Русенски Лом" и представители на туристическия бранш подписаха днес рамково споразумение,  с което  туристическите сдружения и фирми ще декларират своята готовност да бъдат по-активно включени в опазването на парка.


Страници

Събитията от А до Я - трето издание

Абонирайте се сега!

Вземете пълен достъп и ще можете да прочетете всички професионални съвети за своя хотел и заведение.Абонирай се!

Реклама

Facebook