29 Юни 2017

Вие сте тук

Винен туризъмФестивал на виното в Мелник привлече почитатели на виното

Прегледи: Снимки:

В месеца на виното и любовта, се проведе най-младият и самобитен фестивал в община Сандански – „Златен грозд”. Организаторите - Сдружение „За Мелник”, община СанданскииСдружение на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите – Сандански поканиха за почетен гост на събитието Виктор Баженов, Съветник и директор на Руския културно-информационен център.
Винен маршрут подготвят България, Румъния и Молдова

Прегледи: Снимки:

Как да се създаде туристически маршрут на виното обсъждат българи, румънци и молдовци. Идеята е възникнала по време на работен семинар, който се провежда тези дни в молдовския град Кишинев, съобщи Красен Русев от Европейския институт по културен туризъм „Еврика” в Добрич, цитиран от агенция Фокус.

 
На гроздобер в Мелник

Прегледи: Снимки:

Гроздоберът - едно от най-значимите събития в региона на Мелник, събра  жители  и приятели на града заедно с  любители на мелнишкото вино през уикенда.  Начало на фестивала „Гроздобер в Мелник” дадоха домакините - читалище „Емануил Васкидович”, с изпълнение на детска фолклорна група.

 
90% ръст на износа на вина от Bessa Valley

Прегледи: Снимки:

Обемът на износа на вината Enira се е увеличил 90% през 2011 г., а на вътрешния пазар ръстът е 13%. Основните външни пазари за Bessa Valley остават Европа, Китай и Япония, но през изминалата година вината за първи път бяха представени и в Корея и САЩ.Тези данни изнесе генералният директор на «Беса Валей» Ивайло Антонов по време на честването на Трифон Зарезан. Лозята зарязаха Ивайло Антонов и Марк Дворкин, Главен експерт на вината Enira.
„Вила Любимец” ще инвестира близо половин милион лева в производството на бяло и червено вино

Прегледи: Снимки:

Посланикът на Русия и търговските аташета в посолствата на Франция, Китай, Виетнам и Южна Корея бяха сред специалните гости на събитието

 
Агенцията по лозата и виното ще контролира продажбите на вино в заведенията

Прегледи: Снимки:

 С новия Закон за виното и спиртните напитки, който мина на първо на четене в параламента, Изпълнителната агенция по лозата и виното ще осъществяваконтрол на продажбата на вино в ресторанти и търговски вериги. Това съобщи министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов по време на зарязването на лозята край Пазарджик.
Френски винопроизводители търсят сътрудничество с българските им колеги

Прегледи: Снимки:

Представители на Europe Val de Loire ще посетят България  през ноември 2011 г., за да обсъдят възможността за взаимно сътрудничество с български вино- и гроздопроизводители.


Събитията от А до Я - трето издание

Абонирайте се сега!

Вземете пълен достъп и ще можете да прочетете всички професионални съвети за своя хотел и заведение.Абонирай се!

Реклама

Facebook