29 Юни 2017

Вие сте тук

Екология, Устойчиво развитиеХотелите с екосертификат са по-ефективни

Прегледи: Снимки:

Сертифицираните екохотели имат двойна полза от това – от една страна, те работят по-ефективно от останалите, а от друга – привличат повете посетители. Това показва ново проучване на Cornell Center for Hospitality Research.

 
Rezidor получи награда за екоинициатива

Прегледи: Снимки:

Хотелската групировка бе удостоена с наградата за най-добри практики за 2013 г. от Клуба на туристическата индустрия в Германия за инициативата си за намаляване на консумацията на енергия под името „Мисли за планетата“. Компанията, която разполага над 430 хотела с 95 хил. стаи в 70 държави, бе класирана на първо място за иновативната си инициатива, която рефлектира върху икономиката, екологията и социалната отговорност.

 
Необичайни хотели сред природата

Прегледи: Снимки:

Необичайни, странни, интересни, но все пак истински хотели, те могат да изпълнят нечия мечта, да провокират любопитството или да предизвикат усмивките ни. Те са доказателство, че често азбучните истини биват опровергани. Никой не пътува, само за да посети определен хотел? За някои хотели това може и да е истина, но съвсем не за всички...

 
"Албена" печели конкурсза ефективно управление на енергийните ресурси в туристическия бранш

Прегледи: Снимки:

"Албена" АД е победител в националния конкурс "RELACS - алтернативна енергия в туризма" за отговорно и ефективно управление на енергийните ресурси в туристическия бранш, съобщиха от пресцентъра на община Балчик, която ще бъде домакин на церемонията по връчване на отличията на 23 януари.
Хотели лъгали за смет

Прегледи: Снимки:Радисън Блу Гранд Хотел - първият български хотел със „Зелен Ключ”

Прегледи: Снимки:
"Албена" се обяви против шистовия газ

Прегледи: Снимки:

"Албена" АД е категорично против проучванията и добива на шистов газ по метода на хидравличния удар, заяви ръководството на дружеството в разпространено публично становище.

Всяка година в курорта отдъхват над 150 000 туристи от цял свят, а дружеството притежава около 20 000 декара земя, която се напоява от дълбоководни сондажи, добавят от компанията.
Подписва се Екологична харта за Девин

Прегледи: Снимки:

 Четири хотела в Девин - „Исмена“, „
Американски хотели рециклират хотелската козметика

Прегледи: Снимки:

Градчето Лагуна Бийч в Южна Калифорния посреща над 6 млн посетители годишно на пясъчните си плажове. Занапред гостите, които посещават 22-та хотела и места за настаняване, ще станат част от усилията на курорта да рециклира всички остатъци от сапуни, шампоани, балсами, лосиони, душ-гелове и др. продукти, останали след пребиваването им в хотела, съобщи Los Angeles Times.
Вода от собствен водоизточник е причина за отравянето на 39 деца в хотел в Китен

Прегледи: Снимки:

Басейнът и водата от собствения водоизточник на хотела в Китен са причина за отравянето на 39 деца от Русия и Украйна, които бяха приети в болницата в Бургас на 10 и 11 юли с оплаквания от болки в корема, повръщане, разстройство и температура. Това сочи анализът от пробите, взети от Регионална здравна инспекция.


Страници

Събитията от А до Я - трето издание

Абонирайте се сега!

Вземете пълен достъп и ще можете да прочетете всички професионални съвети за своя хотел и заведение.Абонирай се!

Реклама

Facebook