29 Юни 2017

Вие сте тук

Културен туризъмКъсче история като сувенир

Прегледи: Снимки:
АЕК "Етър" предлага забавления и за децата

Прегледи: Снимки:
Над 200 хил. туристи са посетили Етъра през 2016

Прегледи: Снимки:

През 2016 година етнографският музей на открито "Етър" е посетен от 211 442 души. Туристите, избрали габровската дестинация, са били с близо 10% повече от посетителите през предходната година, съобщиха  от музея.
ЮНЕСКО и Ермитажът ще възстановяват сирийския град Палмира

Прегледи: Снимки:

Ермитажът в Санкт Петербург се готви да подпише споразумение за възстановяване на древния сирийски град Палмира с участието на други културни институции и ЮНЕСКО. Това съобщи на пресконференция неговият генерален директор Михаил Пиотровски, цитиран от ТАСС.
Музеят на Бундесбанк отново отвори врати

Прегледи: Снимки:
Ще предлагаме полконнически маршрути на туристи от православни държави

Прегледи: Снимки:

Повече от 4200 са обектите на поклонническия туризъм в България и Министерството на туризма може да съдейства на Българската православна църква /БПЦ/ при изработването на поклонническите маршрути. Това каза заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева в Синодалната палата след тристранна среща, на която присъстваха представители на БПЦ и на Руската православна църква, начело с Богородския епископ Антоний - викарий на руския патриарх.
Копия на унищожени от "Ислямска държава" паметници ще бъдат изложени в Колизеума

Прегледи: Снимки:

Репродукции в реален размер на разрушени от групировката "Ислямска държава" древни паметници от Сирия и Ирак ще бъдат изложени в Колизея в Рим, предаде ДПА.


Изложбата, озаглавена "Възродени от разрушението", включва Бикът от Нимруд, Залата на държавния архив на Ебла и свода на Храма на Бел в Палмира. Тя ще бъде открита утре и ще продължи до 11 декември.
Музей на соцавтомобили откриха в Пещера

Прегледи: Снимки:
Лувърът остава най-посещавания музей в света

Прегледи: Снимки:
Нов музей на ИКЕА представя емблематични мебели

Прегледи: Снимки:

Нов музей, посветен на мебелния гигант ИКЕА (IKEA), ще отвори врати в Швеция по-късно този месец, показвайки емблематични продукти от шкафа за книги Били (Billy) до диваните Клипан (Klippan), съобщи Ройтерс.


Страници

Събитията от А до Я - трето издание

Абонирайте се сега!

Вземете пълен достъп и ще можете да прочетете всички професионални съвети за своя хотел и заведение.Абонирай се!

Реклама

Facebook