25 Апр. 2024

Вие сте тук

80 световни бранда на изложението СИХРЕ

10.11.2015

Има един типаж хора, за които изразът хубаво изложение означава аромат на канела и кафява захар, открити в чаша кафе или вкусна сьомга с мармалад от скариди и панада от цвекло. Други пък под успешно изложение разбират моменти, в които получават повече пазарни позиции, сключват договори и увеличат оборотите си.

 

Не, първите не са само любители на вкусната храна и напитки, а кафе специалисти и професионални готвачи. Вторите - изпълнителни директори, управляващи съдружници и мениджъри.

 

В момента сме в края на годината, когато традиционно тази категория хора се събират в Интер Експо Център, за да насочат внимание към бизнеса и нуждите на хорека сектора.

В дните от 11 до 14 ноември за петнадесети пореден път ще се проведе най-голямото в страната изложение за хотелското, ресторантско, кетъринг и СПА оборудване СИХРЕ. Участие ще вземат български и чуждестранни компании, представители на 80 световни бранда, сред които и Асоциацията на интериорните дизайнери в България и Софийската професионална гимназия по туризъм.

 

Познат вкус с нов привкус

На 11 и 12 ноември ще се проведат квалификации за българското участие в световното кулинарно състезание Bocuse d’Or. Пет отбора от професионални готвачи ще се състезават за правото да представят България на Европейската селекция на Кулинарните Оскари в Будапеща, Унгария, на 10 и 11 май 2016 г. По време на квалификационни кръгове около 60 държави от цял свят се борят за място на финала в Лион, Франция, през януари 2017 г.

 

Състезанието събира кулинари и компании, подпомагащи правилната и добра работа на туристическия бизнес. Конкурсът е организиран по подобен начин и в чужбина – по време хорека изложения.

 

От една страна, надпреварата е атракция за посетителите на изложението. От друга, е добро коопериране между професионалните готвачи и фирмите за ресторантско оборудване. На СИХРЕ ще бъдат показани машини с огромен коефициент на полезно действие, които спестяват време и повишават качеството на кулинарната продукция. Гастрономите ще могат да се запознат директно с новите продукти и производители.

 

Щипка кафе и свежи продукти

Тази година Асоциацията на българските баристи (АББ) ще участва за втори път в СИХРЕ и ще запознае посетителите със Specialty Coffee. На 13 и 14 ноември програмата на Асоциацията включва лекции, семинари, дегустации, демонстрации, практически курс и два конкурса - за най-красива рисунка върху капучино и лате и тест с въпроси на тема „кафе“.

 

Освен баристите в програмата на изложението ще се включат фермерите от G2B форум. На 13 ноември за първи път Garden to Business форум@SIHRE ще представи на индивидуални маси за срещи и дегустация продукти на български производители. Целта е повече пресни и качествени продукти да достигат не само до пазарите, но и до заведенията за хранене.

 

На 12 ноември Българската туристическа камара ще проведе семинар за категоризирането на туристическите обекти, концесиониране на плажовете и дейностите на туристическите информационни центрове.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed