29 Март 2024

Вие сте тук

Данъчни под прикритие в заведенията за студентския празник

26.11.2014

Данъчни служители наблюдават ресторанти, хотели и увеселителни заведения заради наближаващия студентски празник, съобщиха от Националната агенция по приходите.


Задачата на данъчните е да гарантират, че приходите от куверти и туристически пакети ще бъдат декларирани от търговците. В последната седмица десетки инспектори на НАП следят офертите за 8 декември в интернет, а в дните около празника ще бъдат проверени стотици заведения, ресторанти и хотели в планинските курорти и областните градове в страната, допълват от приходната агенция.


Ревизорите използват и компютърната система за връзка на касовите апарати с НАП, за да открият рискови търговци. През тази година основният подход на проверяващите ще е т. нар. открито наблюдение - постоянно присъствие в заведенията на инспектори, чиято роля е да наблюдават отчитането на приходите и
издаването на документи за покупките.


От НАП напомнят, че за плащанията на туристически пакети за студентския празник задължително се издава касова бележка, освен в случаите, когато парите се превеждат по банков път. Сигнали за неиздаване на фискален бон се подават на телефон 0700 18 700 на цената на градски разговор от цялата страна.
От НАП съветват студентите за пазят документите за плащане, защото те са единствената им гаранция за качествена услуга.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed