09 Май 2024

Вие сте тук

Wizz Air с нова линия между София и Киев

21.03.2013

Увеличава честотата на полетите до Париж и Ларнака

 

От днес пътниците имат нова възможност за полети от София до столицата на Украйна Киев. Нискотарифната авиокомпания  Wizz Air обяви, че открива нова директна линия между двете столици.

 

Досегашният авиопревозвач Аеросвит подаде в края на миналата година заявление за фалит, но до момента процедурата още не е приключила. С решение на съда в Киев тя е прекратена поради жалба на данъчната инспекция в Украйна.

 

Самолетите до Киев ще кацат на летище Киев Жулиани, което е само на 8 км от центъра на Киев. Новата линия София-Киев ще се извършва от Wizz Air Ukraine.  

 

Даниел де Карвало, мениджър корпоративни комуникации в Wizz Air, коментира новината за новата линия като изключителна придобивка за туризма в София и за българските пътници.

 

Същевременно той обяви и увеличаване на честотата на полетите до Ларнака и Париж. С  добавянето на нови полети Wizz Air очаква да превози 750,000 пътници през летище София през 2013, което ще помогне за поддържането на 750 местни работни места. Ще продължаваме да предоставяме ниски цени и отлично обслужване на нашите български клиенти, увери Карвало.

 

Със стартирането на новия маршрут броят на дестинациите, до които може да се достигне от София с директни полети на Wizz Air, достигна 15. От Варна има директни полети до две дестинации, а от Бургас - до 5.

 

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed