02 Май 2024

Вие сте тук

V Национален симпозиум по дървопластика предстои в Бяла

28.05.2014

Шестима  майстори ще участват в предстоящия Национален симпозиум по дървопластика, който ще се проведе в Община Бяла, обл. Варна.  Този година от 02 до 14 юни ще се проведе Петото му издание, съобщиха организаторите. Симпозиумът се превърна в истински празник на изкуството за всички жители и гости на морската община.

 

Те ще имат уникалната възможност да проследят цялостния цикъл при изработката на една скулптура: от избора на дървото, през обработката, да нанасянето на финалните щрихи и лак.

 

Темата на пленера за 2014 година е „Убежище“ – убежището е място, в което можеш да се скриеш или да те предпази от беда.

 

Майсторите, които ще участват в петото издание на пленера по скулптура в дърво са: Димитър Симеонов  - Гоцак, Тодор Дуков, Боян Александров, Деница Дакова, Петър Славов, Митко Златанов.

 

В това начинание Община Бяла си партнира със Съюза на българските художници, в лицето на Камен Симов – секретар на секция „Дърворезба“. Организаторите се надяват това събитие да накара все повече млади хора да се обърнат с любов към изящните изкуства.

 

Като резултат от предишните издания на това събитие Община Бяла вече притежава уникална колекция от над 20 скулптури, на различна тематика. Те могат да бъдат видени на ключови места в морския град.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed