06 Май 2024

Вие сте тук

TUI Travel предоговаря споразуменията си с гръцки хотели

07.11.2011

Опасенията, че Гърция може да се върне към драхмата накараха европейска туристическа агенция да предоговори споразуменията си с гръцки хотели, за да се защити от възможни финансови загуби, съобщи германският в. "Билд", цитиран от ДПА.

Вестникът пише, че разполага с копие на писмо от скандинавския филиал на европейския туроператор ТУИ тревъл (TUI Travel), в което от собствениците на гръцки хотели се изисква да подпишат нови договори. В тях се съдържат клаузи за предотвратяване на загубите при напускане на еврозоната от Гърция и преминаване към нова валута.

"Това е в интерес на клиента," заяви пред "Билд" говорителят на компанията Робин Цимерман. "Всички филиали на ТУИ като цяло трябва да покажат, че са застраховани при валутни колебания".

Според "Билд" собствениците на гръцки хотели не приемат радушно молбата. "Никой хотелиер няма да направи това и ние се обърнахме към гръцкото министерство на туризма. ТУИ не може да оказва натиск върху никой хотелиер да подпише подобно нещо," заяви Андреас Андреадис, председател на Гръцката туристическа асоциация.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed