27 Апр. 2024

Вие сте тук

Ryanair с още по-високи тарифи за превоз на багаж

15.12.2011

Най-голямата европейска бюджетна авиокомпания Ryanair, известна с високите си цени за превоз на багаж, ги вдигна отново. Занапред пътниците, които не са си регистрирали предварително багажа, ще трябва да платят на летището 60 евро за куфар до 15 кг и 75 евро – за тегло с 20 кг. Ако пък му хрумне да пренесе втори багаж, без да го е регистрирал предварително, тарифата ще варира между 105 и 135 евро.

 

При предварително заплащане в интернет цените са в пъти по-ниски, но и те нарастват във високия сезон. Според авиокомпанията „висок“ сезон са се само месеците юли и август, но също и юни и септември, както и коледните и новогодишните празници – от 21 декември до 4 януари. В тези дни тарифата за багаж с тегло 15 кг нараства от 20 на 25 евро, а за 20 кг – от 30 на 35 кг. Втори багаж пък се таксува 45 евро, а не както досега 40.

При излитане от Великобритания тарифите са в британски лири, което оскъпява още повече транспорта. По-високи са и тарифите за багаж при полетите до Кипър, гръцките или Канарските острови. За определени полети тарифата достига до 100 евро във високия сезон и 120 евро по празниците.

Освен това авиокомпанията начислява такса от 6 евро при закупуване на билет от сайта й, 6 евро – за качване на самолета с приеритет, 10 евро – за определено място, 10 евро за превоз на детска количка, 40 евро за превоз на спортна екипировка или музикални инструменти.

В края на ноември Ryanair празнува една година от началото на дейността си в Пловдив. Към момента нискотарифният превозвач предлага два маршрута Пловдив – Лондон-Станстед и Франкфурт-Хаан. Авиокомпанията осъществяваше и полети до Мадрид, но ги спря през ноември т.г.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed