22 Юли 2018

Вие сте тук

Germanwings кани туристите да посетят забележителностите на Кьолн за Великден


  

Единственото копие на прочутата гробница на Тутанкамон ще гостува в немския град за великденските празници

 

  Немският град Кьолн ще бъде домакин на една от най-посещаваните експозиции „Тутанкамон – гробница и богатства” по време на великденските празници. Експозицията е единственият дубликат на впечатляващата гробница и нейните богатства. Българските туристи могат лесно да достигнат до Кьолн с директните полети от София на Germanwings, съобщават от нискотарифната авиокомпания.

Гробницата на египетския фараон Тутанкамон, заедно с неговите богатства, е открита през 1922 г. от археолога Хауърд Картър. Неговото откритие предизвиква световна сензация, а историята на Тутанкамон пленява посетителите и до днес. В Кьолн туристите ще имат възможността да видят за пръв път гробницата триизмерно в нейното автентично състояние.

За любителите на културните забележителности Кьолн предлага и разнообразие от интересни възможности за културен туризъм. Прочутата Кьолнска катедрала, включена в списъка на Юнеско за световно културно наследство, привлича 6 милиона посетители годишно и е най-известната забележителност в Германия. Немският град впечатлява туристите със своите 36 музея и 100 художествени галерии, които предлагат голямо разнообразие от експозиции и изложби. Градът е прочут още с филхармонията и операта си, привличащи посетители от цял свят

Germanwings е една от най-успешните ниско-тарифни авиокомпании в Европа. Компанията предлага полети на изгодни цени до повече от 70 дестинации в Европа от шестте си бази в Кьолн/Бон, Щутгарт, Берлин – Шьонефелд, Хамбург, ХановерХ и Дортмунд. Компанията оперира нова флотилия, която се състои от 30 самолета Airbus A319.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

Subscribe to THExperts бюлетин feed