02 Май 2024

Вие сте тук

Eър Берлин с жалба заради забавянето на откриването на новото летище в Берлин

06.11.2012

Втората по големина германска авиокомпания Еър Берлин (Air Berlin) обяви днес, че е внесла жалба срещу компанията, изграждаща новото берлинско летище, чието откриване значително се забави заради строителни проблеми, предаде Франс прес. "Решихме да потърсим правата си в съда и да поискаме обезщетение" от Флугхафен Берлин Бранденбург (Flughafen Berlin Brandenburg GmbH), съобщи говорителят на Еър Берлин Хелмут Медорн, цитиран в комюнике.


Медорн допълва, че Eър Берлин напразно се е опитвала преди да направи тази стъпка да постигна споразумение с ръководителите на летището.


Щетите, които Еър Берлин е понесла, "все още не са напълно оценени", но авиокомпанията вече е натрупала няколко десетки милиона евро свръхразходи и щети, се посочва в щомюникето.


Новото летището "Вили Бранд" трябваше да започне да работи на 3 юни (след две отлагания на пускането му в експлоатация) и да замени двете остарели летища "Тегел" и "Шьонефелд", приключвайки още една глава от обединението на някога разделения град. Откриването му бе отлагано още два пъти и в момента се очаква да бъде открито на 27 октомври 2013 година.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed