27 Апр. 2024

Вие сте тук

Eдин от най-добрите бармани в света демонстрира коктейли в София

25.03.2015

Aлекс Кратена - един от най-успешните бармани и миксолози в света, пристигна вчера в София по покана на Absolut Elyx, за да проведе серия от обучения и демонстрации в четири от най-добрите столични клубове и коктейл барове през идните дни. Кратена вече проведеи първото си обучение по миксология пред 40 български колеги и професионалисти в The Cocktail Bar вчера следобед. Днес програмата му продължава с още един мастър клас и участие като гост барман в By the Way oт 19:30 и събитие в Carrusel след 23 часа.

 

На 26 март, четвъртък специалният гост ще говори за успешния мениджмънт на бар в 15 часа и ще е гост барман в Cocktail Bar oт 20:30 часа. Същата вечер визитата му в България ще завърши със събитие със специален Elyx пърформънс и вход свободен в Bedroom Premium Club. В Carrusel и Bedroom Кратена ще демонстрира съответно и два тематични коктейла, вдъхновени от супер премиум бранда Absolut Elyx и подготвени специално за участието му там.

 

Алекс Кратенае известен с десетките си титли за най-добър бар и барман в света от множество престижни конкурси на всички континенти през последните години. Менажираният от него и базиран в The Langham Hotel в Лондон бар Artesianстава номер 1 три години подред в класацията за най-добри барове на света. Самият Кратена е роден в Чехия през 1981 г. и е известен със създаването и осъвременяването на концепцията за съвременен хотелски бар. През 2012 г. той печели титлите „Международен барман на годината“, „Най-добър хотелски бар“ и „Най-добро коктейл меню“, а през 2013 г. е признат за „Бар личност на годината“. С множеството си титли и признания Artesian бързо става най-влиятелният бар в Европа и започва да налага тенденциите в обслужването, коктейлите и миксологията.

 

Алекс Кратена пристига в България на 24 март по покана на Absolut Elyx – луксозният, супер премиум бранд в портфолиото на Pernod Ricard. Еlyx e ръчно дестилирана Single Estateводка, която се произвежда от един единствен сорт зимна пшеница, растяща само в имението Робелоф, Швеция. Напитката се дестилира в медни съдове, произведени през 1921 г., благодарение на които се постига неповторим, копринен и богат вкус. Всеки детайл в производството на Absolut Elyx се извършва ръчно и Aлекс Кратена ще представи у нас своите ръчно приготвени аромати и вкусове, вдъхновени от напитката.

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed