05 Май 2024

Вие сте тук

"Deutsche Bahn" открива агенции в България

16.09.2011

"Deutsche Bahn" официално откри днес агенция на германските железници в България.

Според постигнатата договореност между "Холдинг БДЖ" ЕАД и "Deutsche Bahn", националният железопътен превозвач ще може да осигурява на клиентите си билети и резервации за влаковете, които пътуват в Германия и европейските страни. Това е възможно благодарение на осигурения достъп до новата система за продажба на железопътни продукти на "Deutsche Bahn". Системата работи експериментално от 2009 г. и интересът към нея става все по-голям, съобщи  Антоанета Гълъбова, мениджър в БДЖ. Тя съобщи, че до август тази година са обслужени по-голям брой пътници отколкото за цялата 2010 година.

Новата система дава възможност на клиентите на БДЖ да купуват билети и правят резервации за интерсити експресите ICS в Германия, всички международни и високоскоростни влакове, които пътуват в Европа. Сред тях са френските влакове TGV, испанските влакове-стрели TALGO и EUROSTAR - влаковете, които пътуват в тунела под Ламанша.

Спогодбата между двата железопътни превозвача включва и използването на специалните оферти за различни видове намаления, предлагани от "Deutsche Bahn". Клиентите на БДЖ могат да се възползват и от нискотарифните оферти, даващи възможност за сериозни отстъпки при пътуване с влак между големите европейски градове. Към момента в три от офисите на пътническо бюро "Рила" в България са обособени работни места, които функционират като агенции на германските железници и могат да правят резервации за пътуване с международни влакове в Европа. Като такива агенции работят офисите на бюро "Рила" в София, Русе и Бургас. Те обслужват не само жителите на тези градове, но и на съответните им региони.
На днешното откриване присъстваха изпълнителният директор на БДЖ Йордан Недев, представители на "Deutsche Bahn" и на германското посолство.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed