19 Май 2024

Вие сте тук

AIR & JIB Challenge в Бороспорт Фънпарк тази събота

05.03.2011

Бороспорт Фънпарк днес е домакин на ново събитие - AIR & JIB Challenge, jam session, съобщиха от Бороспорт.  Състезанието е в две части: AIR - за демонстрация на постижения в скоковете, и jibbing – пързаляне по рейловете и другите елементи. На финала ще бъдат допуснати 5 мъже в дисциплината AIR, 5 мъже в дисциплината JIB и 5 жени в двете дисциплини. Наградният фонд е 2000 лв., осигурен с подкрепата на хотел «Рила Боровец», Бороспорт, Eurobulstroy и известната марка Burton.

Само преди месец в Боровец бе открит Бороспорт Фънпарк 2011 с амбицията да се превърне в най-големия и най-модерния фънпарк на Балканския плуостров. Фънпаркьт e с дължина 520м и притежава три линии с различна трудност - три големи скока в горната част, следвани от лесна линия с 3 скока и линия с рейлове и други елемeнти за пързаляне.

Mиналата събота фънпаркьт на Бороспорт бе домакин на забавно фристайл и сноуборд събитие - Saturday Extreme Session. Около триста запалени скиори и сноубордисти показаха уменията си на трите големи скока и на останалите елементи в парка като всеки, показал добър стил и трикове получи награда.

С цел популяризиране на екстремните зимни спортове сред по-широката публика, oт Фънпарк Бороспорт 2011 възнамеряват този тип събития да станат традиция. Място в парка има за всеки - от учещите се до най-напредналите.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed