01 Май 2024

Вие сте тук

80% от туристите са удовлетворени от престоя си в България

12.11.2012

Близо 80 процента от чуждите туристи, които са били в България, са удовлетворени от своя престой, а 60 на сто са посетили страната два или повече пъти, което е позитивна тенденция за българския туризъм. Това каза във Велико Търново заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов, който  участва в работна среща по проекта "Разработване на стратегия за бранд "България".


Според Иво Маринов по всяка вероятност водещият профил на българския туристически продукт ще бъде културният туризъм, защото това ще даде шанс на България да бъде целогодишна туристическа дестинация. Той припомни, че България има 40 000 културни паметници.


Според заместник-министъра все повече средства ще се отделят за археологически разкопки, за социализация на обектите, за създаването на туристически атракции.


През първите девет месеца на годината ръстът на чуждестранните туристи е 8,7%, каза още заместник-министърът.  Той допълни, че ранните прогнози за зимния туристически сезон са за ръст между 4 и 5%. Според него за положителния ръст ще допринесе облекченият визов режим за гражданите на Русия, Беларус, Украйна и Молдова.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed