05 Май 2024

Вие сте тук

50 нови изложители ще има на борса Ваканция&SPA Експо

15.02.2011

THExperts

Около 50 нови изложители ще има на тазгодишното 28-о издание на Международната туристическа борса Ваканция&SPA Експо, която ще се проведе в Националния дворец на културата в София от 17 до 19 февруари. Това съобщи Бисерка Огнянова от ПРИМЕКСО, организатор на изложетиего.

Сред новите изложители са Националната туристическа организация на Сърбия, Booking.com, туроператори от Индия, Израел, Венецуела, Сърбия, Испания и Швейцария. Традиционно е участието на Стопанската камара на Австрия, общини, туроператори и турагенти, курорти, хотели и хотелски вериги от Турция, Гърция, Холандия, Германия, Великобритания, Хърватия, Македония, ЮАР и др.

44% от общо 290-те изложители са туроператори и туристически агенции, 15% са хотели, балнео- и СПА центрове, 15% са общини и сдружения, 8% - национални туриситчески асоциации, 5% - курорти и ваканционни клубове.

 В съпътстващата програма на изложение са включени дискусии по важни за туристическия отрасъл проблеми, презентации на дестинации и туроператорски програми, фолклорни и развлекателни прояви, дегустации и пр.

„Очаквам активно и конструктивно обсъждане на проекта за нов Закон за туризма в петък в рамките на туристическата борса „Ваканция и СПА Експо 2011 г.” в столичния НДК,”  заяви заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов днес на пресконференция  по повод предстоящото откриване на 17 февруари на тридневното изложение.

 

МИЕТ ще открие представителен щанд от 100 кв.м. На него на регионален принцип ще покажат опита и потенцала си в сектора няколко общини, местни съвети по туризъм и туристически информационни центрове.


По време на борсата МИЕТ ще организира още:


· на 17 февруари 2011 г. - зала 8 на НДК, от 13.00 до 15.00 ч. – обсъждане за изпълнението на проектите по ОП „Регионално развитие” с бенефициент МИЕТ;


· на 18 февруари 2011 г. - зала 8 на НДК, от 15.00 до 17.00 ч. - представяне и обсъждане на проекта за нов Закон за туризма.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed