03 Май 2024

Вие сте тук

35 000 души са посетили изложба "Изящните съкровища на траките" в Бургас

26.08.2011

Три дни преди закриването на изложбата "Изящните съкровища на траките" в Бургас от общината съобщиха, че от откриването й през юни досега тя е посетена от над 35 000 жители и гости на града.

Ако все още по някаква причина някой не е посетил гостуващата цяло лято в Бургас атрактивна изложба, може да го направи в рамките на следващите 3 дни – събота, неделя и понеделник.

Последният ден, в който златната експозиция ще бъде отворена за посетители, е 29 август. На следващия ден  Тракийското съкровище ще отпътува от морския град.

Вече 3 месеца „Изящните съкровища на траките” гостуват в зала „Ал. Г. Коджакафалията” на новия културен център „Морско казино”. Атрактивен спектакъл, пресъздаващ света на древните траки, въведе гостите в атмосферата на онова далечно време и положи официалното начало на експозицията в града.

Гостуващите в Бургас древни съкровища включват Панагюрското злато, златната маска и пръстенът на Терес, както и непоказвани досега златни накити, намерени при разкопки край Несебър.

Събитието стана факт, благодарение на усилията на редица институции – Национален исторически музей, Национален археологически институт с музей при БАН, Община Бургас, Министерство на вътрешните работи и Регионален исторически музей – Бургас.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed