28 Апр. 2024

Вие сте тук

280 участници в борсата "Ваканция и СПА Експо"

16.02.2012

Двадесет и шест милиона лева ще отдели България тази година за реклама на туристическия си продукт в чужбина. Това е с 4 млн лв повече, отколкото през миналата година, каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков при откриването на международната туристическа борса "Ваканция и СПА Експо" в Интер Експо Център в София.

 

„Ново място, нови възможности, нови идеи“ е мотото на организираната от Примекспо борса, която се утвърди като най-важното събитие за професионалисти и за широка публика в България. Тази година на изложението присъстват 280 изложители, 69 от които участват за първи път. Българските изложители са 225, а чуждестранните - 55 изложители от 15 страни.

 

Над 50 са дискусиите, кръглите маси и презентациите, които се организират в рамките на борсата. Основни теми за дискусиии са промените в ДДС в туризма, законът за туризма,

практически аспекти на развитието на културен туризъм, сигурността в туризма и др.

Детската ваканция е нов раздел на изложението. В рамките на борсата ще бъде проведена дискусия за младежкия и детски туризъм. Също за първи път в програмата на изложението е включен и конкурс "Моята ваканция", за деца и ученици от 4 до 14-годишна възраст, които избират сами как да нарисуват своята идея, спомен или весело приключение от детската ваканция, пътуване или екскурзия.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed