10 Май 2024

Вие сте тук

25 нови оръдия за сняг в Боровец

17.11.2011

Двадесет и пет нови оръдия за сняг ще гарантират изкуственото заснежаване на ски зона "Ситняково", която обхваща централните писти пред хотел "Рила", съобщиха от „Бороспорт, концесионeр на курорта. И тази година продължава започналата през 2006 г. Инвестиционна програма на бща стойност 40 млн. евро.

Пистите са рекултивирани, а системата за снегозадържане в ски зона "Маркуджик" е с удвоена дължината. Двойно увеличен е и капацитетът на помпената станция, което ще позволи много по-бързото заснежаване на ски зоните и по-ранно откриване на сезона при добри метеорологични условия. Доразвита и напълно автоматизирана е системата за изкуствен сняг в ски зона «Ситняково». Това ще даде възможност ски сезонът да започне не по-късно от 20 декември и да продължи до края на април, обещават от курорта.

Предвижда се захранване на разширената снежна инсталация в тaзи ски зона от водоема през новата автоматизирана помпена станция и изграждане на нова система за снегозадържане в ски зона "Маркуджик". От миналия зимен сезон се заснежават и обработват близо 300 дка писти в курорта.

За втора поредна година Бороспорт ще продължи да развива и най-новата атракция в курорта – Borosport Snow Park. Насочен, както към търсачите на високо-адреналинови преживявания, така и към начинаещите любители на скоковете и рейловете, паркът за за сноуборд и фристайл бе отрит миналия февруари като пилотен проект. Тази година Borosport Snow Park ще бъде изграден на същото място, но с увеличена дължина – около 610м, с много нови елементи и конфигурация за начинаещи (вкл. деца) и напреднали и обслужващ влек с готовност да посрещне три вече традиционни и едно ново състезание.
Тази есен завърши реконструкцията на пътя София – Боровец през Железница и Ярема, което ще облекчи значително всички любители на зимните спортове, пътуващи от столицата.

И тази година за улеснение на гостите на курорта Бороспорт продължава да поддържа система за подаване на точна и навременна информация за метеорологичните условия и състоянието на пистите. Пет метеостанции на ключови позиции следят метео обстановката непрестанно, а седем уеб камери с висока резолюция подават информация за обстановката по пистите директно на сайта на Боровец.

Повечето от хотелите в Боровец вече са готови с офертите за зимния сезон и за предстоящите коледни и новогодишни празници.
За ски ваканция през сезон Зима 2011/2012 пакетната цена започва от 41 лв. на ден, а за Коледните и Новогодишните празници офертите започват съответно от 66 лв. и 86 лв. на ден с включени закуска, вечеря, празнична гала вечеря, плюс ползване на басейн и джакузи.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed