02 Май 2024

Вие сте тук

11% ръст на туристите в Хърватия

13.07.2011

Туристическият сектор в Хърватия регистрира увеличаване на броя на туристите за първите шест месеца на годината, предаде агенция Танюг, позовавайки се на хърватски официални статистически данни.

Хърватската туристическа общност (ХТО) съобщи, че през първите шест месеца на тази година над 3,2 милиона туристи са посетили страната, предимно австрийци, германци и словенци, което е с 11 процента повече в сравнение със същия период миналата година.

През първите шест месеца на годината туристите са осъществили 13,7 милиона нощувки, което е с 13 процента повече в сравнения с миналата година, сочат данните на ХТО.

През настоящата година Хърватия се надява да привлече рекорден брой туристи като се има предвид, че европейските държави започнаха да се възстановяват от световната икономическа криза. Хърватският туристически сектор съставлява 18 процента от брутния вътрешен продукт на страната.
Миналата година 10,6 милиона туристи са посетили Хърватия, като приходите от туристическия сектор са възлизали на 6,24 милиарда евро.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed