10 Май 2024

Вие сте тук

„Слънчев бряг” АД с нов изпълнителен директор

25.11.2011

 Златко Димитров е новият изпълнителен директор на „Слънчев бряг” АД. Това стана известно след заседание на съвета на директорите на акционерното дружество, провело се днес в Слънчев бряг. Преди това обаче беше приета оставката на Мария Михалева, подадена в края на летния сезон заради кризата с „Алма Гур” в курортния комплекс

С новата позиция Димитров освобождава както председателското място в съвета на директорите, така и мястото на заместник-управител в областна администрация- Бургас. Най-вероятно през следващата седмица ще бъде подадена официалната му молба за отказ от държавния пост. За председател на съвета на директорите бе избран заместник- министърът на иконовмиката, енергетиката и туризма Иво Маринов.

Първата задача на Златко Димитров на новата длъжност ще бъде да свика извънредно общо събрание на акционерите на дружеството, което ще се проведе в началото на следващата година.

В началото на септември няколкостотин руски туристи, пристигнали чрез "Алма Тур" в България, бяха блокирани в България, след като България ер отказа да ги върне в родината им заради задлъжнялост на туроператора. Тогава изпълнителният директор на „Слънчев бряг” АД Мария Михалева си подаде оставката, заради това, че е регионален представител на „Алма Тур”. Михалева нямаше вина и отношение в конфликта, но реши да се оттегли, за да не се провокират спекулации във връзка със служебното й положение.

 

Новият изпълнителен директор на „Слънчев бряг” АД заяви, че ще продължи политиката на дружеството от последните две години за налагане на правила, законност и ред в туристическия комплекс и прекратяване на порочните практики в управлението от миналото.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed