30 Апр. 2024

Вие сте тук

„Кемпински” подкрепя световния ден за борба с туберкулозата

24.03.2011

 За трета поредна година веригата „Кемпински” - най-старата верига за луксозни хотели в Европа, организира разнообразни инициативи като обучения, работни срещи с експерти по здравеопазване, спортни събития и други, съобщиха от Кемпински хотел Зографски.

 Кемпински” активно участва в кампанията на партньорите срещу туберкулозата заедно с новия посланик на каузата Крейг Дейвид. Кампанията е вдъхновена от новите цели на Глобалния план за борба с болестта за 2011-2015: „Трансформиране на битката – срещу елиминиране на туберкулозата”, започнал през октомври 2010 г.

Като част от портфолиото на веригата, Кемпински хотел Зографски София се включва в инициативите, като в продължение на цяла седмица прожектира специален филм за туберкулозата в лобито на хотела, както и чрез информационно писмо до гостите на хотела.

Малко хора знаят, че повече от два милиарда души – една трета от населението на света, са заразени с бацила, причиняващ туберкулоза. Всяка година има над девет милиона нови случаи и около 2 милиона летални изхода.

Нашата подкрепа в борбата срещу туберкулозата е част от загрижеността ни за здравето на нашите гости, служители и цялото общество, подчертават от хотелската верига.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed