26 Апр. 2024

Вие сте тук

Четирикратен ръст на хотелите в Бургас

06.02.2012

Броят на хотелите, регистрирани на територията на община Бургас се е увеличил четирикратно, показва справка на общинския отдел по туризъм. През 2007 г. те са били едва 14, а сега техният брой се е покачил на 65, съобщиха от общината. .

Увеличението на легловата база и ръста на новите хотели и места за настаняване в Бургас се отчита от икономисти и експерти в областта като добър знак в условията на криза. Той говори за една запазваща се тенденция – нарастващ интерес от страна на туристите, които са предпочели Бургас пред останалите дестинации за своя отдих и почивка.

Съществен принос за това има значително подобрената пътна и улична инфраструктура, създадените велоалеи и туристически маршрути, богатата и разнообразна на събития културна програма на Община Бургас с Фестивала на пясъчните скулптури, SPIRIT Of Burgas, най-стария на Балканите Международен фолклорен фестивал, Флората, Международната киноложка изложба, Защитена местност Пода, древният град Аква Калиде – Термополис в Минералните бани и други.

Това показва, че усилията, положени в последните години от Общината за популяризирането на Бургас като атрактивна туристическа дестинация и постигнатото през този период в града са дали резултат.

Работата на общинска администрация в тази насока продължава с дейностите по проекта за реконструкция на Мостика и остров „Света Анастасия”. Те ще са част от обособяването на най-новия културно-исторически маршрут започващ от пл. „Св. Св. Кирил и Методий”, през музейните експозиции, ул. „Богориди”, Морската градина, Мостика с корабче до острова и обратно. Очаква се реализацията му да повиши допълнително интересът към Бургас като атрактивна туристическа дестинация.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed