28 Апр. 2024

Вие сте тук

Хотелите на „Кемпински” в България се включват в дарителската инициатива на фондация „BE”

26.11.2012

 Кемпински хотел Зографски София и Кемпински хотел Гранд Арена Банско подкрепят дейността на фондация „BE”в борбата срещу инфекциозните болести и налагане на идеята „Здравето е заразно”

 

 

 

Следвайки примера на други хотели от веригата, Кемпински хотел Зографски София и Кемпински хотел Гранд Арена Банско се присъединиха към световната инициатива на фондация „BE” /в преводот англ. „Бъди”/, за да подпомагат активно борбата срещу инфекциозните болести. От началото на ноември към сметката на гостите се прибавя сумата от 2 лева, като събраните средства ще бъдат използвани за осъществяването на глобални и местни здравни проекти. По своя преценка гостът може да се откаже или да промени сумата на дарението.

 

Екипите на двата хотела са щастливи и горди, че вече са част от тази благородна битка за живот. „За нас е изключително важно да подкрепяме инициативите на фондация „BE”, защото това показва социалната ни отговорност към живота и подобряване на неговото качество. Събраните средства могат да подпомогнат здравни проекти на местно ниво с една ясна цел -  споделяне на знания и информация, промяна на поведението, разпознаване на болестта в ранен етап, което би улеснило лечението”, казва Герд Руге, Генерален мениджър на Кемпински хотел Зографски София.

 

Атанасиос Манос, Генерален мениджър на Кемпински хотел Гранд Арена Банско, добавя: „Веригата ”Кемпински” винаги е била част от обществените дейности. Посветили сме се на борбата с инфекциозните болести от 2008 г. и да сме част от дарителската инициатива на фондация „BE” е от огромно значение за нас. Събраните средства ще помогнат да разпространяваме здраве и да помагаме на хората в нужда. Ние сме връзката между гостите и мисията на кампанията да образова как обществото да се предпазва от тези болести. В допълнение към международните инициативи, активно подкрепяме и местната общност”.

 

„BE” (името произлиза от глагола "съм" и символизира живота и здравето като основа на човешкото съществуване) е юридически независима организация с нестопанска цел и собствено финансиране, имаща за цел да ограничи разпространението на ХИВ/СПИН, туберкулоза и малария, считани за едни от най-честите инфекциозни заболявания. Фондацията осигурява достъп до информация за здравето, както и нейното по-нататъшно разпространение. Това представлява интерес и за други международно опериращи малки и средни компании, тъй като те често са затруднени да получат на място подкрепа от официални институции, неправителствени организации и здравни органи.

 

“Здравето е обща ценност в нашето общество и всеки човек има право да бъде здрав,” обяснява Маркус Земер, Старши Вицепрезидент по корпоративни въпроси и стратегическо планиране в Kempinski Hotels и отговарящ за корпоративните социални дейности на най-старата верига за луксозни хотели в Европа.  Предвид продължаващото международно разширяване, хотелската верига се отнася към социалните отговорности много сериозно. Като международен работодател и оперираща глобално компания, Кемпински разбира задълженията си към служителите, семействата им и местната общност. “Ние не искаме просто да връчим чек и да привлечем вниманието на медиите, а после да наблюдаваме как парите се харчат за административни неща,” казва Земер. “Ние желаем да бъдем оперативно активни и да сме сигурни, че в действителност се взимат най-подходящите мерки.”

 

“В така наречения цивилизован западен свят здравеопазването често се приема като даденост, докато в много икономически необлагодетелствани райони като Африка, Азия и Източна Европа то се счита за истински лукс,” обяснява Карине Витвер, Управляващ директор на фондацията. “Фондацията „BE”  използва работното място като трамплин за разпространяване на знания за здравето, отначало до семействата на служителите, след това до местната обшност и накрая да целия регион,” добавя тя.

 

Kempinski Hotels е един от основателите на фондацията „BE” заедно с Landor Associates, международна агенция за брандово консултиране, Bloch & Partner, международни правни съветници, както и bridge.over, швейцарска компания за консултиране в областта на гостоприемството. Всички те споделят убеждението, че здравето е обща ценност за обществото и желаят да разпространяват здраве чрез предоставяне на информация и обучаване на хора.

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed