04 Май 2024

Вие сте тук

Хотелиерите в Слънчев бряг ще започнат спиране на електричеството в обектите си

06.06.2011

Собственици на хотели в курорта "Слънчев бряг" ще започнат спиране на електричеството в обектите си, ако държавата не вземе спешни мерки за разрешаване проблемите в туристическия комплекс. Това заяви днес Елена Иванова,  председател на Управителния съвет на Съюза на собствениците в "Слънчев бряг".

Тази сутрин над 800 души-хотелиери, ресторантьори, собственици на туристически обекти, доставчици на стока, таксиметрови шофьори, развиващи дейност в туристическия комплекс, излязоха на протестен митинг. Те блокираха главния път Бургас-"Слънчев бряг" и спряха движението за половин час.
Искаме да бъдат спрени беззаконията на "Слънчев бряг" АД, което изземва функциите на държавен орган и налага собствените си решения по управлението на транспорта и достъпа до комплекса, само и изцяло в собствен интерес, заяви Сава Чоролеев - собственик на хотел в курорта.

От Съюза на собствениците уточниха, че недоволството е срещу въвеждането на нова транспортна схема в туристическия комплекс, променените условия за поставяне на временни търговски обекти, исканата такса "инфраструктура", която трябва да се плаща по два пъти - на община Несебър и на Акционерното дружество, което е 75 на сто държавна собственост. В настоящия момент "Слънчев бряг" АД претендира хотелиерите да плащат инфраструктурна такса за това, че в курорта се осъществява пропускателен режим, извършва се реклама, видеонаблюдение и куп други дейности, които хотелиерите не са поискали от това дружество, допълни Иванова.

Протестът днес бе подкрепен и от представители на Българската хотелска и ресторантьорска асоциация.
Хотелиерите настояват държавата и община Несебър да вземат най-накрая решение за инфраструктурата, така че улиците и алеите да бъдат прехвърлени на общината, каза Иванова.

При протеста таксиметрови шофьори заявиха, че от акционерното дружество им искат по 800 лева, за да работят на територията на комплекса.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed