04 Май 2024

Вие сте тук

Хотелиерите в Слънчев бряг отново на протест днес

21.06.2011

Хотелиери, ресторантьори, таксиметрови шофьори и доставчици на стока в курорта Слънчев бряг излизат на протест за трети път днес.  Протестиращите са против новите правила, въведени от ръководството на комплекса, с цел да се осигури по-голямо спокойствие на туристите.

Недоволството е срещу новата транспортна схема, която предвижда по-малко на брой таксита, "Синя зона" и режим за зареждане на търговските обекти, както и срещу намаляване броя на павилионите в курорта.

Хотелиерите не искат да плащат два пъти такса за поддръжка на инфраструктурата в комплекса. Освен таксите, които плащат на община Несебър, нови такси им налага и Слънчев бряг АД.  Протестиращите твърдят, че с действията си ръководството на Слънчев бряг пречи на бизнеса и настояват за оставки.

Преди дни хората внесоха колективна жалба в прокуратурата и срещу монтирането на бариери и въвеждането на ограничителен пропускателен режим за фирмите доставчици на храна и напитки и таксиметровите шофьори. От Съюза на частните собственици на хотели в Слънчев бряг заявиха, че заради некомпетентност настояват за оставката на ръководството на акционерното дружество.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed