02 Май 2024

Вие сте тук

Хисаря избран за "СПА резиденция на Балканите"

10.06.2011

Община Хисаря е удостоена с балканска награда по балнеология "СПА Резиденция на Балканите". Отличието е присъдено за "традиция в балнеолечението" и ще бъде връчено на града довечера на официална церемония.

Програмата започва в 16.30 часа с работна среща на кмета на община Хисаря с представители балканските хотелиерски, ресторантьорски и спа асоциации. На форума ще бъдат обсъдени перспективите за развитието на културния и СПА туризъм в Хисаря. Церемонията по връчването на приза ще се състои от 20.30 часа в летния театър на Хисаря. Гостите и жители на града ще имат възможност да видят най-новия спектакъл на Нешка Робева - "Купонът", ще се състои и премиерата на драматизацията "Легенди за Хисаря" на местния "Театър без диплома".

Южната порта на "Камилите" ще се превърне в арена на спектакъл на Първа римска кохорта, която ще покаже аудио-визуалното шоу "Звук и светлина". На 11 юни, на открити сцени в града, ще бъде изнесена богата фолклорна програма с участието на 18 певчески и танцови състава с 420 изпълнителя. Ще се състои и фестивалът "Пъстра трапеза". От 12 юни започват Театрални празници Хисаря 2011", като представленията ще се играят всеки ден от 17.00 и 20.00 часа на сцената на читалище "Иван Вазов".

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed