13 Май 2024

Вие сте тук

Фестивал на розата и тракийска култура представя Казанлък на "Ваканция и СПА експо"

13.02.2012

 

Културният туризъм е акцент в тазгодишното участие на община Казанлък във "Ваканция и СПА експо", съобщиха от общината. 

 

Новите информационни материали и самостоятелният щанд на община Казанлък, разположен в Зала 2 на Интер Експо Център от 16 до 18 февруари, ще привлекат вниманието на широката публика и професионалистите от бранша не само към богатото културно-историческо наследство на региона, но и към новите фестивални форми на традицонните за Казанлък празници.

 

Ще бъде представена програмата на Фестивала на розата, който тази година ще се състои от 19 май до 24 юни. В рамките му ще се проведат два музикални фестивала - "ОпеРоза" и "ЕТНИКАфест", ще има и много спектакли, изложби и други културни събития. По време на туристическата борса в София ще бъде дадена и повече информация за есенните празници в Долината на тракийските царе, които ще преминат под мотото "Докоснати от древността" /по спечелен проект от Оперативна програма "Регионално развитие"/. Двете големи културни прояви и потенциалът на този регион за развитие на културно-историческия туризъм ще допринесат и за икономическото му оживление, смятат от община Казанлък.

 

Казанлък е подгласник също в инициативата ЕДЕН на Европейската комисия, чиято цел е да популяризира устойчивото развитие на туризма в ЕС. През този месец Министерство на икономиката, енергетиката и туризма стартира комуникационната кампания за популяризиране на ЕДЕН-дестинациите на България.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed