03 Май 2024

Вие сте тук

Турските бизнесмени ще бойкотират България

26.10.2011

Продължава протестът на турските бизнесмени в Тракийска област, който започна преди месец в знак на несъгласие с визовия режим на България. Това заяви президентът на Търговската борса в Къркларели Турхан Алтънел.

На пресконференция, в която участваха представители на борсите и търговските палати от Тракийския регион, той припомни, че на 28 септември бизнесмените,членуващи в 22 бизнес сдружения в този регион, взеха решение да не пътуват в България и да не работят с българския бизнес в знак на протест срещу визовия режим, прилаган от България спрямо турските бизнесмени.

Алтънел обяви, че протестът на представителите на бизнес сдуженията ще продължи, докато не бъдат приложени облекчения при издаването на бизнес визите.

"Като изключим проектите, които вече са започнали, няма да участваме в нови проекти, нито в културни, икономически и други видове прояви и няма да посещаваме България", заяви той. По думите му "при трудностите, които създава българската страна, не е възможно да се развива нормален бизнес".

По-рано от ситуацията се оплака и председателят на Одринската търговска камара Мустафа Ярдъмджъ. Той определи като "обидно и неприемливо" отношението на българските власти към турските бизнесмени и индустриалци във връзка с визите. Според него на онези, които отиват за хазарт в България, българите моментално издавали визи, докато за визите на бизнесмените непрекъснато създавали някакви пречки.


Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed