28 Апр. 2024

Вие сте тук

Туристически информационен център отворен на летище София

17.10.2011

Първият туристически информационен център на Столичната община започна работа на Терминал "1" на софийско летищe.   Това е съвместен проект между летище "София" и Столичната община, в рамките на който се предвижда до края на февруари да бъде разкрит подобен център и на Терминал "2" на Софийското летище.

Първият туристически център на Софийското летище ще бъде с работното време на пристигащите полети. Той е разположен в зоната на пристигащите пътници. На територията на туристическият пункт ще се представя информация за културните и туристическите забележителности на София, както и за градския транспорт. Пристигащите пътници ще могат да получават информация и за обектите от Софийската мала Света гора, която ще е на български, руски, английски, немски, гръцки, японски и китайски езици. За останалите забележителности в столицата и около нея информацията е на български и на английски езици.

В туристическия център има възможност и за безплатно използване на интернет за набиране на необходимата информация за града. Времетраенето на тази услуга е ограничено до 15 минути, за да може да е достъпна до повече потребители.

През първото полугодие на следващата година ще заработят и още три такива центъра - при жп гарата, Централната автогара и при НДК.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed