05 Май 2024

Вие сте тук

Туристическият бранш в Пловдив иска да се организира борса в града

14.02.2011

THExperts

Община Пловдив ще участва  на предстоящата борса "Ваканция и СПА" в София под мотото „Пловдив – преоткрийте най-древния град на Европа”, съобщиха от Съвета по туризъм в Пловдив. Общината ще се представи с щанд от 10 кв.м, на който  ще бъдат представени културният календар на града за периода април 2011 г.- март 2012 г.; клип за Пловдив, който ще се излъчва многократно на рекламната видеостена в Мраморното фоайе на НДК; брошура с музеите; туристическа карта; презентация, посветена на културните събития, които се провеждат в Пловдив, и безплатния пешеходен тур. Презентацията ще бъде изнесена на 17 февруари от 17 ч. в зала 7, ниво 5. На щанда на общината Съвет по туризъм – Пловдив и Тракийски туристически район ще представят своята дейност и своите членове.

По време на среща в края на миналата седмица бе предложено Общината да намери вариант да се организира двудневна туристическа борса в Пловдив, като се използва базата на Международния панаир.

Предложено е да се изведат няколко културни събития в периоди през годината, които да бъдат акцент в културния календар и които да станат традиционни, популярни и да привличаг повече туристи.

Бяха поставени с тревога и въпроси като липсата на паркинги на подстъпите към Стария град, които са от изключителна необходимост за туристите. Предложено бе ръководството на Съвета по туризъм да поеме ангажимента за разрешаване на този проблем. Другото предложение към организацията беше да съдейства за отварянето на офиси, които да представляват туристическия бранш и туроператорите в София и Варна. Присъстващите коментираха лошото състояние на инфраструктурата в Стария град, което е пречка за туризма.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed