27 Апр. 2024

Вие сте тук

Талеб Рифаи: Елате и се почувствайте като римските императори

29.05.2014

"Елате и се почувствайте като римските императори" - такова трябва да бъде посланието на България към останалия свят, каза днес Генералният секретар на Световната организация по туризъм Талеб Рифай, който беше гост на конгреса на Българския съюз за спа и уелнес туризъм. Страната ви има огромен потенциал в туризма, проблемът е, че засега той не е пълно реализиран и тя трябва да се промотира по-ефективно на външните пазари, каза той

 

България трябва да се фокусира повече в развитието на термалния и уелнес туризма, защото те са шансът страната да придобие по-широка известност. Той посъветва да се концентрираме върху няколко аспекта:

  1. Трябва да  използваме  този продукт за разнообразяване на туристическите оферти, а да не се фокусираме само върху слънце , море и планина. Уелнесът отваря врати към други дейности – местна кухня, вино, музика, култура и пр.
  2. Това е шанс да се повиши качеството на туристическия продукт и да се привлекат чужди туристи. Да се постигнат международните стандарти е висока цел сама о себе си, но това ще помогне на българския туризъм да стане по-разпознаваем.
  3. СПА и уелнес продуктите са една добра възможност да се представят предимствата на деситнация. Те имат своя идентичност и уникалност, точно върху тях трябва да се наблегне, за да се очертаят конкурентните  предимства.
  4. Това е сектор, който е вън от сезоните и който привлича туристи през цялата година и дава шанс да се преодолее сезонността.

 

Талеб Рифай препоръча да  се  обръща повече внимание върху този сектор и промотирането му, защото той може да бъде важна съставна част от всеки продукт и да допринесе за устойчивото развитие на туризма.

 

Термалният туризъм е в приоритетите на  световната туристическа организация, посочи той и обеща подкрепа за българския туризъм.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed