06 Май 2024

Вие сте тук

Снимат екшън на летището в Пловдив, не пречел на полетите

11.10.2011

Снимането на филма "Непобедимите 2" на терминала на летище Пловдив не пречат на основната дейност на летището. Това каза, цитиран от БТА, изпълнителният директор на аерогарата Дойчин Ангелов.

Терминалът и паркингът към него са превърнати във филмово студио, като всичко е съобразено с летищната дейност и двата полета днес на летището - до Лондон и Милано, уточни Ангелов. По думите му с организаторите на снимките има договореност, че при евентуално пренасочване на трафика към Пловдив, предвид лошото време, снимките да бъдат прекратени до обслужването на полетите.

Терминалът е "преграден" със стъклена стена, има изградени няколко павилиона, на които се продават книги, вестници, аксесоари за пътуване. Снимките ще са от днес до петък, като за целта има наети и два военни вертолета "Кугър" от Авиобазата в Крумово, съобщи командирът на базата бригаден генерал Златко Златев.

Според Дойчин Ангелов в днешните снимки ще участват и Арнолд Шварценегер, Брус Уилис, Силвестър Сталоун и Джейсън Стейтъм. След приключване на снимките всички декори ще бъдат прибрани, а летището и прилежащите му терени ще бъдат оставени във вида, в който са били, коментира Дойчин Ангелов. За снимките се използваха и терени на военното летище и Авиационния музей. Съорганизаторите от българска страна бяха категорични, че има забрана за снимане на декорите.
Стана известно, че във филма ще влязат около 3 минути от екшън сцените, които ще се заснемат на летището, като по сценарий действието се развива в Китай.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed