27 Апр. 2024

Вие сте тук

Седем български производители ще участват в GULFOOD в Дубай

18.02.2012

 

 

Захарни продукти, сладкарски изделия, безалкохолни напитки, хранителни добавки и ингредиенти за хранително-вкусовата промишленост ще представят български производители и дистрибутори по време на Международното изложение в областта на хранително-вкусовата промишленост GULFOOD 2012, съобщиха от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП), която  организира  българското участие. Изложението ще се проведе от 19 до 22 февруари 2012 г. в изложбения център Dubai World Trade Center.  Общо седем компании от София, Велико Търново, Враца, Годеч и Самоков  ще представят страната ни на щанд с площ 75 кв.м. 


Шоуто ще събере на едно място 3800 изложители и 65 хиляди посетители от 152 държави. Участници от 85 страни ще присъстват на 107 международни павилиона, които ще са тематично разположени.


В рамките на Gulfood 2012 ще се проведе и Международен форум на хранителната индустрия на Близкия Изток с включени семинари, кръгли маси и презентации.


На близо 350 хил. кв.м.  изложбена площ на изложението ще бъде представена и индустрията за хранене извън дома в района на Залива, както и характерни за региона продукти.

 

Ежегодното изложение Gulfood е най-важната промоционална проява в областта на хранително-вкусовата промишленост в региона на Персийския залив и Близкия Изток. Сред посетителите на изложбата са собственици и служители на супер- и хипермаркети, магазини за хранителни стоки, производители, импортьори и експортьори, дистрибутори на храни и напитки, хотелиери и ресторантьори, представители на държавни ведомства, транспортни компании, нощни заведения. Дубай с право се счита за търговските порти към пазарите на страните от Близкия Изток, Северна и Южна Африка, Индия, както и редица държави от ОНД. Този солиден пазар обхваща 31 държави с 2 млрд. потребители.

 

 

  


 

 

 


 

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed