05 Май 2024

Вие сте тук

Световният туристически елит се събира днес в Асуан

27.09.2011

Над 100 представители на световната туристическа индустрия и международни експерти ще участват днес в Асуан честването на Световния ден на туризма., съобщиха от СОТ.

Тази година основна тема на честването е ролята на туризма в развитието на културни връзки между отделните държави.

"Фактът, че през 2010 година 940 милиона туристи са преминали границите, говори, че народите по света – представители на различни култури, никога не са си взаимодействали така, както в наши дни“, заяви в Асуан генералният секретар на Световната туристическа организация Талеб Рифаи.

По думите му туризмът сближава хората, помага да се преодолеят преградите, допринася за утвърждаването на принципите на толерантност и взаимно уважение. В свят, в който цари разделение, тези ценности могат да станат основа за изграждане на бъдещето, в което ще цари мир, добави Рифаи.

В рамките на честването на Световния ден на туризма ще се състои конференция с участието на експерти в областта на туризма от Европа, САЩ и Африка. В края на конференцията ще бъдат приети препоръки за развитието на туристическия сектор с акцент върху междукултурното сътрудничество.

В Египет се надявам, че конференцията може да даде нов импулс за развитието на туристическия сектор в държавата.

Световният ден на туризма се отбелязва ежегодно на 27 септември в различни градове на света. Целта му е да припомни на световната общност важността на туристическия сектор, неговото влияние върху социалната, културната, политическата и икономическата ситуация в различни държави в света.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed