21 Май 2024

Вие сте тук

"Сабтоун Инвестмънтс" купи "Престиж-96"

06.03.2012

Регистрираната в Люксембург компания Сабтоун Инвестмънтс стана собственик на компанията у „Престиж-96” ООД, гр. Велико Търново, след като Комисията за защита на конкуренцията разреши концентрация между предприятия чрез придобиване на пряк самостоятелен контрол, съобщиха от КЗК. 

„Престиж-96” ООД произвежда и продава широка гама висококачествени предварително опаковани хранителни:  вафли, бисквити, сухи пасти, швейцарски рула, вафлени пурички и др.

„Сабтоун” е дружество, учредено с цел придобиване на контролен пакет акции от капитала на „Престиж-96” ООД. Дружеството не е осъществявало търговска дейност в страната през 2011 г. и не е реализирало приходи.

Проучването показа, че двете  дружества оперират на различни продуктови пазари и след сделката пазарите няма да се променят структурно, нито ще се измени пазарната позиция на участниците в концентрацията.


"Престиж-96" произвежда много захарни изделия, сред които бисквити "Престиж", "Мираж", "Роден край", вафли "Троя" и "Царевец", сухи пасти, шоколадови пурички и други.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed