10 Май 2024

Вие сте тук

Ръст на туристи от балкански държави очакват в Пампорово

17.11.2011

Откриването на новия зимен туристически сезон 2011 - 2012 в куророта Пампорово ще бъде на 10 декември, съобщи изпълнителният директор на Пампорово АД Мариян Беляков.

Общо 110 са оръдията, които ще трупат сняг по пистите в курорта през зимата. Вече започна производството на изкуствен сняг за заснежаване на спортните трасета. В работен режим са селективно избраните няколко оръдия удобни за разстилане на снега по пистите.

В деня на откриването на новия зимен сезон цената на лифт картата ще бъде безплатна, както м.г. Първата седмица лифт картата ще струва 32 лв. Още в началото на новия зимен сезон ще заработят четири картома, които ще бъдат мотирани на основните лифтови станции в курорта. Тази година се запазва ценовата политика на пакетните цени от м.г.

Хотелиерите очакват ръст на туристите от балканските пазари - Румъния, Турция, Гърция, Сърбия, Македония и България. Няма спад сред записванията на туристите от британските пазари въпреки кризата, коментира Мариян Беляков.

Трескава подготовка тече и за европейското първенство по ски, на което Пампорово ще бъде домакин. Близо 1,5 млн лв са вложените инвестиции от Пампорово АД за провеждане на мащабното състезание.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed