13 Май 2024

Вие сте тук

Руски медии раздухаха скандала с хотел „Орфей“

11.01.2012

Няколко руски медии раздухаха през последните дни скандала с хотел „Орфей“ - Пампорово, който бе запечатан по искане на кредитора СИБАНК в навечерието на Нова година /виж подробностите/.


Според някои от публикациите стотина туристи останали на улицата, като дори не им било позволено да си приберат багажа от стаите. Туристическият портал Турпром например писа, че изгонените от хотела руски туристи скандирали пред хотела: „Благодарение на вас вече се отказахме от Черноморието /визирайки случая с Алма Тур/, сега ще се откажем и от планинските курорти“.


Макар и със закъснение, изданието RATA News реабилитира Пампорово, публикувайки статия, според която мащабите на случилото се са били значително преувеличени. Спора между хотела и неговия кредитор практически не е засегнал руските туристи, пише изданието. Според представител на Ванд Травел те не са имали туристи в хотела поради липсата на търсене  от страна на руските туристи. От  „Солвекс Травел“ пък своевременно са пренасочили туристите  в други хотели, като туроператорът доплатил разликата в цената.


Изданието посочва, че на руския пазар е намаляло търсенето на зимни пакети като цяло, а не само на България като ски дестинация. Въпреки това падналият сняг дава основание да се прогнозира, че спадът ще е в размер на 12%, а не 20%, както се оценяваше предварително.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed