02 Май 2024

Вие сте тук

Румънски полицаи ще патрулират в Банско

13.12.2011

Румънски полицаи ще патрулират заедно с българските им колеги, след като бе договорена съвместната им патрулна дейност  между МВР - Главна дирекция „Охранителна полиция” и Генералния инспекторат на румънската полиция, съобщи Дарик нюз, позовавайки се на информация от МВР.

Днес в полицейското управление в Банско дадоха официален старт на работата на смесените патрули, които започват дежурства от утре. За откриването в курортния град  пристигнаха заместник-директорът на румънската охранителна полиция Виорел Тудосе и Аурел Джорджеску – аташе по вътрешните работи в посолството на Румъния, представители на ръководството на ГД”Охранителна полиция”, директорът на ОДМВР-Благоевград гл.инспектор Георги Костов, информираха от МВР.

Идеята на инициативата е командированите двама румънски полицейски служители да работят съвместно с българските си колеги по охраната на реда и сигурността в курорта, като ще улесняват контактите със съгражданите си от северната ни съседка, които са избрали Банско за зимен туризъм.

Контрол на пътното движение, осъществяване на патрулно–постова дейност и противодействие на престъпността в курортите са в основата на подписаното на 28 юли 2010г. в Гюргево споразумение между българската и румънската страна за стартиране на съвместни патрули – припомни заместник директорът на ГД”Охранителна полиция” комисар Станислав Теофилов. Работата на българо-румънските патрули има голям успех в през летния сезон в курортите край морето и сътрудничество ще продължи и през следващите години – допълни началникът на Отдел „Охранителна полиция” – ГДОП комисар Николай Григоров.

„С дейността на румънските ни колеги тук се подобрява общуването, туристите са по-доволни и така се повишава оценката общо за работата на полицията. Не на последно място съвместните патрули са отличен модел за обмяна на положителен опит и добри практики между полицейските служители”, заяви Аурел Джорджеску и им пожела успех  в работата.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed