04 Май 2024

Вие сте тук

Румъния ще предлага ол инклузив оферти, за да е конкурентна на съседите си

21.03.2012

За да привлекат туристи, компаниите, които работят в туристическия сектор в Румъния, трябва да лансират оферти "ол инклузив", подобни на тези в Турция, Гърция или дори България. Това е мнението на председателя на Федерацията на работодателите в сферата на туризма и услугите Дан Матей Агатон, съобщи  вестник  "Евениментул зилей".

Румънският туризъм се нуждае от системата all inclusive, за да стане по-атрактивен и за да може да се конкурира с пазарите, които са развили тази система, посочва Агатон. Не можем да привлечем многобройни чуждестранни туристи, ако не въведем оферти, подобни на тези в Турция, Гърция или дори България, смята той. По думите му изявленията, че от системата "ол инклузив" се поражда затлъстяване и алкохолизъм, са "най-малкото неверни".

"Докато някои така наречени представители на румънския туризъм държат нещата на едно място и практикуват туризъм като преди 50 години, да не се чудим защо не можем да се конкурираме с щедрите оферти в съседни страни и не успяваме да привлечем чуждестранни туристи, които се насочват към офертите ол инклузив в Анталия, на гръцките острови или в Златни пясъци, и продължават да игнорират румънското крайбрежие", коментира Дан Матей Агатон.

Според него и румънските туристи ще продължат да дават много пари за почивки в други страни и да пълнят хотелите и плажовете в България.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed