26 Апр. 2024

Вие сте тук

Румъния, Гърция и Турция - основни пазари за българския СПА туризъм

11.05.2011

Румъния, Турция и Гърция ще бъдат приоритетни приоритетни пазари на работа на Българския съюз за Балнеология и СПА /БУБСПА/. Това стана ясно от годишното събрание на организацията, което се състоя в столичния хотел „Crystal Palace”. Предвидено е за тези пазари бъдат организирани презентации на тема „България – четири сезона балнео, СПА и уелнес туризъм”. Съюзът ще продължи активно да работи и по проект внесен в Министерство на околната среда и водите за създаване на общ знак, отличаващ хотелите използващи минерална вода за предлаганите от тях услуги.

Председателят на Съюза г-н Стефан Шарлопов представи доклад за дейността на БУБСПА за периода Май 2010 – Май 2011г. Основните направления в дейността на сдружението са били инициативи насочени към утвърждаването на България, като целогодишна балнео, СПА и уелнес дестинация на международния пазар. Организирането на информационни турове за журналисти и туроператори, участието в изложения и презентации са само част от дейностите осъществени през посочения период.

По време на годишното общо събрание бе официално представено и трето издание на рекламния каталог на Български съюз по балнеология и СПА туризъм, който представя в обобщен вид възможностите за балнео и СПА туризъм във водещите български СПА курорти и комплекси. Изданието е силен инструмент за разработване на България като СПА дестинация на международния туристически пазар.

Официални гости на събитието бяха г-н Иво Маринов – заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма, г-н Асен Личев – директор на дирекция „Управление на водите” в Министерство на околната среда и водите, г-н Любомир Панковски – заместник -председател на Българска асоциация на туристическите агенции, г-жа Ирена Георгиева – Председател на Асоциация на българските туроператори и туристически агенти.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed