01 Май 2024

Вие сте тук

Росен Плевнелиев: До 2020 можем да имаме още два моста на Дунав

01.07.2011

След като на 24 юни Европейската комисия одобри Дунавската стратегия и бе дадена зелена светлина за нейното изпълнение, четирите вълшебни думички от тук нататък по тази тема са "Свързаност", "Сигурност", "Туризъм" и "Екология". Това каза на пресконференция на борда на кораба "Рожен", по време на плаване по река Дунав, министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, цитиран от БТА.

Заедно с него бяха замeстник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов, главният секретар на МВР Калин Георгиев и посланикът на Унгария у нас Юдит Ланг.

Министърът обясни, че България, заедно с Румъния, е водеща в оста "Туризъм и социално-културен диалог", а с Германия е съкоординатор по темата "Сигурност".

Ако работим така, както работихме през последните 2 години по темата Дунавска стратегия, до 2020 г. със сигурност можем да имаме още 2 моста между България и Румъния, скоростен път Русе - Шумен, Русе - Велико Търново, Дунав мост 2 - Видин - Ботевград и свързаност на вторични и третокласни пътища към тях, каза Плевнелиев.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed