02 Май 2024

Вие сте тук

Рекорден брой 3D проекти на бани в конкурса Баня на годината 2011

28.02.2012

Над 90 проекта са регистрирани за участие – журито номинира 10 от тях и стартира онлайн гласуването

 

  Над 90 дизайнерски 3D проекта на бани кандидатстваха за участие в конкурса Ideal Standard Баня на годината 2011. Професионалното жури на конкурса номинира десет от тях, които ще се борят за отличието в две конкурсни категории – Experience и Solutions. Номинираните проекти са публикувани на официалния сайт на конкурса www.banianagodinata.com, където от 25 февруари до 20 март 2012г. онлайн потребителите имат възможност да гласуват и да определят носителя на приза Ideal Standard Баня на публиката 2011.

Тазгодишното издание на конкурса продължава традицията от предходната година и отново постави във фокуса си 3D проектите на бани, като за първа година участващите проекти се състезават в две категории - Experience (баня с размер до 12 кв.м. ) и Solutions (баня с размер до 6 кв.м.). Авторите на номинираните проекти ще имат възможността да ги представят и защитят пред професионалното жури на конкурса в края на март 2012г., когато ще се състои церемонията по награждаването на победителите. Победителите в двете конкурсни категории ще получат приза „Ideal Standard Баня на 2011” и ще бъдат наградени с посещение на изложението „100% Design” в Лондон. Всички номинирани участници също ще получат награди.

Интересът към тазгодишния конкурс надхвърли очакванията ни и ни зарадва изключително много. В това издание бяха регистрирани над 90 проекта, което е близо 100% ръст в сравнение с миналогодишното издание. Тазгодишният конкурс се отличава от предишните и с голямо многообразие на идеи, мислене „извън рамката” и смели решения – така се твори банята на бъдещето! Журито беше много затруднено в избора си и мога да споделя, че за съжаление много качествени и интересни проекти останаха извън номинациите на Ideal Standard Баня на годината 2011 и затова взехме решение след края на конкурса да ги представим във FB страницата на Ideal Standard Баня на годината – те го заслужават”, каза Лазар Лазаров, бизнес лидер Идеал Стандарт Интернешънъл, регион Централна и Източна Европа.

В осмото издание на конкурса Ideal Standard Баня на годината участват авторски 3D проекти на бани, създадени с предлаганите от марката Ideal Standard продукти.  В него участват интериорни дизайнери, архитекти, студенти по архитектура и дизайн, приложни изкуства, също и студия и фирми с колективни проекти, които представят авторски предложения.

Номинираните проекти в Ideal Standard Баня на годината 2011 ще бъдат оценявани от жури в състав от изявени професионалисти в областта на дизайна и архитектурата под председателството на арх. Иван Александров и в състав от интериорни дизайнери: арх. Албена Владимирова-Андреева, арх. Пенка Станчева, Никки Канделеро и Владислав Василев. „Идеал Стандарт – Видима” АД е представена в журито от Христо Караиванов – Директор Маркетинг и продажби и Лазар Лазаров - бизнес лидер Идеал Стандарт Интернешънъл, регион Централна и Източна Европа.

Пълна информация за конкурса Ideal Standard Баня на годината 2011, включително информация за конкурсните категории, условия за участие, график и архив на седемте издания до 2011г., е публикувана на официалния уебсайт на конкурса - www.banianagodinata.com.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed