27 Апр. 2024

Вие сте тук

Прочут индийски голфър ще промотира България като голф дестинация

01.09.2015

Близо 40 голфъри от Европа и Азия участват в заочналия днес българско-индийски голф турнир "Среща на шампионите с Шив Капур". Развитието на голф туризма е възможност България да се утвърди като целогодишна туристическа дестинация, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова при откриването на състезанието. Специалното участие в него има  индийската голф звезда Шив Капур. Идеята е да се представи голф дестинацията "Нос Калиакра", която разполага с три игрища.


Индия е огромен и много перспективен туристически пазар, каза Ангелкова, като посочи, че Министерството на туризма планира в рамките на пет години България да стъпи на тази далечна дестинация. Министърът припомни, че през последните месеци България беше посетена от звезди на "Боливуд", които са били впечатлени от културните и природните забележителности, от гостоприемството и са станали посланици на нашата страна. С днешното събитие, което събира голфъри, туроператори, авиокомпании, поставяме още по-дълбоки основи на нашето сътрудничество с Индия, посочи Николина Ангелкова. Министърът добави, че през октомври-ноември се очакват и други голфъри от Индия, а през идната година потокът ще бъде засилен.


Министерството на туризма ще подкрепи голф туризма при рекламирането и максимално ще улесни административните процеси, ако инвеститори проявят интерес да изградят нови голф игрища, каза още Николина Ангелкова.

Посланикът на Индия в София Раджеш Кумар Сачдева пожела България да вземе своя дял от огромния туристически пазар в неговата страна.


Всяка година около 20 милиона индийски граждани пътуват в чужбина, като се очаква към 2020-а индийските туристи да нараснат до 50 милиона души. Надявам се България също да вземе своя дял от този пазар, заяви посланикът. По думите му индийският туристически пазар е най-бързо развиващият се.


Посланикът посочи, че с откриването на българо-индийския голф турнир със специалното участие на индийския голфър Шив Капур, който ще промотира България като голф дестинация, се открива нова страница в двустранните взаимоотношения.


Имал съм късмета да пътувам по целия свят и съм играл на много голф игрища, но вашите от дестинацията "Нос Калиакра" по нищо не отстъпват на най-добрите, коментира на свой ред Шив Капур. Той е забелязал само една слабост - че голфърите в Индия все още не знаят каква чудесна страна е България. С удоволствие ще се върна отново тук, ще популяризирам България в Индия и по света, за да дойдат повече хора на игрищата от голф дестинацията "Нос Калиакра", каза голфърът с голям международен престиж.

 

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed