06 Май 2024

Вие сте тук

Прокуратурата в Дупница започна разследване за злоупотреби срещу бивш председател на туристическо дружество

13.10.2011

Районна прокуратура в Дупница започва разследване за злоупотреби срещу отстранения председател на туристическото дружество "Рилски езера" в Дупница Павел Михайлов, съобщиха от държавното обвинение.
Прокуратурата ще проверява как са били изразходвани средства по изплащане на граждански договори, за които няма налице разходни ордери. Обект на разследването ще бъдат и сделки по придобиване на собствеността на хижите "Рилски езера" и "Скакавица", за които туристическото дружество се е снабдило с нотариални актове, въпреки, че те са държавна собственост.
Придобиването на собствеността е станало и без знанието на Българския туристически съюз /БТС/. За двете хижи са подписани договори от Павел Михайлов за наем, който е десет пъти по- нисък от реалните цени за тези обекти.
Това е станало в период, в който с решение на Върховния административен съд Павел Михайлов е бил отстранен от поста, а не е уведомил за това Управителния съвет на туристическото дружество в Дупница. През това време той е получавал и заплата, надвишаваща значително дори и тази на секретаря на БТС.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed