26 Апр. 2024

Вие сте тук

Производителите на биопродукти - в електронен регистър

20.03.2014

Проверката става с няколко клика

 

Искате да предлагате в хотела или ресторанта си само сертифицирана биохрани, но не сте сигурни дали продукцията на даден производител отговаря на етиката „био“, поставен върху опаковката?

 

Сега вече това лесно ще може да се провери в обновения Регистър на производители, преработватели и търговци на земеделски продукти и храни, произведени по правилата за биологично производство. Той е вече в електронен вариант и може да бъде открит на http://bioregister/, съобщиха от земеделското министерство.

 

Регистърът предоставя актуален списък, съдържащ  информация за био операторите в България по области и обявените от тях дейности. Потребителите вече ще могат да направят справка за актуалност на дейността на даден производител, преработвател, търговец или вносител, като могат да търсят по име, област или продукт. Предвижда се освен информацията за дейностите на операторите да се добавят и актуалните сертификати за произведените от тях продукти.

 

 

За самите оператори регистърът също предоставя улеснения. Нова възможност е  подаването на заявления на стартиращите оператори по електронен път. Досега те обявяваха започването на дейност, като изпращаха формулярите си разпечатани по пощата, което забавяше целия процес на актуализиране на данните.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed