02 Май 2024

Вие сте тук

Проект ще насърчава предприемачеството в туризма в 8 държави

16.12.2011

Пътуващ музей ще представи в София, Атина и Чиети (Италия) културното наследство на трите държави през 2013 г. Той ще е част от проекта "SAGITTARIUS" за насърчаване на предприамечеството в туризма, в който участват 19 организации от България, Гърция, Унгария, Италия, Румъния, Словения, Хърватия и Молдова, съобщиха от БТПП, която от българска страна е изпълнител на проекта.

В рамките на проекта са предвидени също изграждане на онлайн платформа за обучение по предприемачество в областта на туризма, виртуална библиотека и Транснационален регистър на културно-историческото наследство на страните от Югоизточна Европа, включени в проекта. Чрез съчетаване на модерни компютърни терминали, аудио-стена и пана по интерактивен начин ще бъдат представени избрани културни и исторически обекти от страните, които са партньорите в проекта.

Проектът ще подпомага и обединяване на усилията по опазване на културните и исторически ценности, обмяна на опит и добри практики. Предвижда се  насърчаване на инвестициите в неразвити културно-исторически обекти и изграждането на туристическа инфраструктура около тях, рекламирането им и пренасочването на туристическите потоци към нови културно-исторически дестинации в Югоизточна Европа.

"SAGITTARIUS" се осъществява по програмата за трансгранично сътрудничество “Югоизточна Европа”, която се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и Инструментите за предприсъединителна помощ.

Първи семинар за популяризиране на дейностите по проекта ще се състои на 19 декември в сградата на БТПП, съобщиха от палатата. Предвидени са още кръгла маса и среща с журналисти по темата.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed